Vaihtovirtaa!

Vaihtovirtaa -Tet 2.0

On tärkeää, että nuoret oppivat arvostamaan työtä. Kaupan kassalla oppii asiakaspalvelua, tavaroita hyllyttäessä kaupan logiikan, nurmikkoa leikatessa siisteyden merkitystä jne. Työssä oppii kestävyyttä, sitkeyttä, kurinalaisuutta, täsmällisyyttä ja saa käytännön läheistä ongelmanratkaisutaitoa. Oppii senkin, että raha ei kasva puissa.

Olisi kuitenkin tarpeellista, että nuorille tulisi mahdollisimman monipuolinen kuva työelämästä, koska se lisäisi myös heidän itseymmärrystään. He oppisivat sisältäpäin näkemään eri aloja ja arjen työtä ja sitä kautta kykenisivät myös miettimään uudesta näkökulmasta jatko-opiskelujaan ja ehkä lukion kurssivalintojaankin.

Tavoitteenamme on win-win-asetelma. Lukiossamme on yli 300 monipuolisesti lahjakasta nuorta, jotka haluamme tarjota viikoksi yritysten, yhdistysten, Lempäälän kuntalaisten ja miksei kansainvälisillä areenoilla toimivien organisaatioidenkin käyttöön. Toivomme, että pähkinät, jotka jaatte heidän ratkaistavakseen, ovat sopivan haastavia ja lähtevät liikkeelle aidoista tarpeistanne. Ei siis tekemistä tekemisen vuoksi vaan ihkaoikeita ongelmia.

Yrityksille

Haluaako organisaatiosi kehittää toimintaansa? Onko työpaikallanne jokin asia, jonka toimintaa pitäisi parantaa, mutta kenelläkään ei ole aikaa tehdä asialle mitään?

Mikäli vastaus edes toiseen kysymykseen on kyllä, silloin ratkaisu on lähellä: Vaihtovirtaa!

Vaihtovirtaa tarjoaa sinulle/yrityksellesi innovaatioguru Anssi Tuulenmäen vetämän koulutuksen, opiskelijatiimin toimintanne kehittämiseen sekä mallin toimintanne jatkuvaan kehittämiseen –kaikki tämä ilmaiseksi.

Organisaatiosi ainoa tehtävä on tarjota Lempäälän lukion opiskelijaryhmälle haaste ratkaistavaksi viikon aikana (5.-11.4.2018). Samalla nuoret saavat mahdollisuuden kehittää työelämässä tarvittavia taitoja, ja organisaatiosi saa näkyvyyttä.

Tervetuloa mukaan porukkaan, jossa on virtaa!

Ota yhteyttä:
Jarmo Lehtinen 040 767 2277
Vaihtovirta-koordinaattori

Vaihtovirtaa-viikon aikataulutus

Torstai 5.4.

Aamupäivä

8:15        Projektiviikon Polkaisu opiskelijoille!

• ryhmäytyminen ja Pulmien jako. Yrityksiin tutustuminen ja toimipisteiden jako Kampuksella.

Perjantai 6.4.

• Aamu:

Jalkautuminen yrityksiin

• Poikkeukset etukäteen sovittu (esim. Skype tai Mediatiimin kokoama video pulmasta)
  • Iltapäivä:

Yrityksiin/Koululle, Pulman kimppuun!

Maanantai 9.4.

• Pulmatyötä toimistossa.

Tiistai 10.4.

• Sama.

Keskiviikko 11.4.

Aamupäivä (8:15-12)

• Pulmanantajien luo!
    • Raportointi, idean pitsaus pulman antajalle.

Iltapäivä (12-15:45)

• Vaihtovirtaa-cocktail Kampuksella.