Virta-kampus

Tilat ja niiden vuokraus ulkopuolisille

Lempäälän lukion ja Tredun Lempäälän toimipisteen yhteinen koulutuskeskus VIRTA valmistui lukuvuoden 2017-18 alkuun. Rakennuksessa toimii lisäksi Pirkan opisto. Lempäälän kunnanvaltuusto kokoontuu Virta-salissa syksystä 2017 alkaen.

Tilat ovat myös ulkopuolisten käytössä. Seurojen on mahdollista varata käyttövuoroja Virta-kampuksen liikuntasaliin sekä kuntosaliin niinä aikoina jolloin tiloja ei tarvita oppilaitoksen omassa käytössä. Liikuntatilojen vuokraaminen tapahtuu Lempäälän kunnan varausjärjestelmän kautta. Muita Virta-Kampuksella olevia vuokrattavia tiloja ovat esimerkiksi rakennuksen suuri kokoontumisaula, monitoimisali ja luokat. Kampuksen muiden kuin liikuntatilojen vuokraaminen tapahtuu Tredun tilavuokrauksen kautta.

Tarjoilujen tilaus Susanna Leppäsen (puh. 050 324 9038, s-posti susanna.leppanen@iss.fi) kautta.

Kaksoistutkinto, kursseja toisesta oppilaitoksesta

Lukio- ja ammatillinen koulutus ovat kampuksella saman katon alla. Kampukselle tulee viiden vuoden sisällä yli 400 lukiolaista ja noin 300 Tredun opiskelijaa.

Tredussa voi opiskella liiketaloutta (merkonomi), sosiaali- ja terveysalaa (lähihoitaja), käsi- ja taideteollisuutta, matkailua sekä kiinteistöalaa (erityisryhmä). Heti ensi syksystä alkaen on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto (ylioppilas- ja ammatillinen tutkinto kolmessa vuodessa).

Toisesta oppilaitoksesta on mahdollista valita yksittäisiä kursseja. Suunnitelmissa on myös molempien koulujen yhteiset ns. kampuskurssit. Ammattiopisto sopii opiskelijoille, jotka haluavat käytännönläheisiin töihin nopeasti. Jo ensimmäisenä opiskeluvuonna on työssäoppimisjakso työpaikalla.

Lukioon otetaan kevään opiskelijavalinnassa 130 uutta opiskelijaa. Keskiarvoraja on 7,4. Ks. Tredun opiskelijavalinta

Kampus Natura 2000 suojeluohjelmaan kuuluvan lintujärven rannalla

Lukion opetussuunnitelmassa huomioidaan rakennuksen hieno sijainti Ahtilalanjärven rannalla. Koulun katolla toimii sääasema ja järvellä tutkimuslautta, jonka avulla pystytään analysoimaan vesistöä. Tietoja vaihdetaan kansainvälisessä oppilaitosten Globe-verkostossa, johon lukio kuuluu. Järven rantaan tulee lintutorni, joka toimii myös linja-auton odotuskatoksena. Osa talon energiasta saadaan katolle asennettavista aurinkopaneeleista.

Tervetuloa oppimaan Virta -kampukselle!