Virta-kampus

Tilat ja niiden vuokraus ulkopuolisille

Lempäälän lukion ja Tredun Lempäälän toimipisteen yhteinen koulutuskeskus VIRTA valmistui elokuussa 2017. Rakennuksessa toimii lisäksi Pirkan opisto. Myös Lempäälän kunnanvaltuusto kokoontuu Virta-salissa.

Tilat ovat myös ulkopuolisten käytössä. Seurojen on mahdollista varata käyttövuoroja Virta-kampuksen liikuntasaliin sekä kuntosaliin niinä aikoina jolloin tiloja ei tarvita oppilaitoksen omassa käytössä. Liikuntatilojen vuokraaminen tapahtuu Lempäälän kunnan varausjärjestelmän kautta. Muita Virta-Kampuksella olevia vuokrattavia tiloja ovat esimerkiksi rakennuksen suuri kokoontumisaula, monitoimisali ja luokat. Kampuksen muiden kuin liikuntatilojen vuokraaminen tapahtuu Tredun tilavuokrauksen kautta.

Tarjoilujen tilaus Jenni Niemen (puh. 050 346 5214, s-posti jenni.niemi@iss.fi) kautta.

Kampuksen pysäköinti koulupäivinä klo 8-14.20

Virta-kampuksen pysäköintipaikat on tarkoitettu ma-pe klo 8-14.20 kampuksen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Muille ei parkkipaikkoja valitettavasti ole.

Muut voivat pysäköidä esimerkiksi

• Lempäälän nuorisoseuralle, Iluksentie 5.
  • Tukkitien päässä olevalle parkkipaikalle (jos tilaa on). Huom. Tukkitien varrella on pysäköintikielto.
  • Lempäälän keskustaan.

Henkilökunnalle ma-pe klo 8-16 varatut paikat ovat liikennemerkillä osoitettuna saattoliikennekatoksen takana. Auton kojelaudassa on oltava pysäköintiin oikeuttava lappu. Pysäköintiruutujen ulkopuolelle ei saa pysäköidä. Saattoliikenteen ja pelastusajoneuvojen reitit tulee jättää vapaiksi.

Huom. Meitä on kampuksella paljon: 386 lukiolaista, 280 tredulaista ja henkilökuntaa 60.

Kaksoistutkinto, kursseja toisesta oppilaitoksesta

Lukio- ja ammatillinen koulutus ovat kampuksella saman katon alla. Kampukselle tulee vuoden sisällä yli 400 lukiolaista ja noin 300 Tredun opiskelijaa.

Lukioon otetaan kevään opiskelijavalinnassa 140 uutta opiskelijaa. Keskiarvoraja on vähintään 7,4.

Tredun Lempäälän toimipisteessä voi suorittaa perustutkinnon seuraavilta aloilta: liiketoiminta, sosiaali- ja terveysala, kasvatus- ja ohjausala, taideteollisuusala, tekstiili- ja muotiala, matkailuala sekä turvallisuusala, ks. Tredun opiskelijavalinta. Lisäksi Tredun Lempäälän toimipisteessä järjestetään ammatilliseen koulutukseen valmistavaa koulutusta. Kampuksella on myös mahdollista suorittaa kaksoistutkinto (ylioppilas- ja ammatillinen tutkinto kolmessa vuodessa). Ammattiopisto sopii opiskelijoille, jotka haluavat käytännönläheisiin töihin nopeasti. Jo ensimmäisenä opiskeluvuonna on työssäoppimisjakso työpaikalla.

Kampus Natura 2000 suojeluohjelmaan kuuluvan lintujärven rannalla

Lukion opetussuunnitelmassa huomioidaan rakennuksen hieno sijainti Ahtilalanjärven rannalla. Koulun katolla toimii sääasema ja järvellä tutkimuslautta, jonka avulla pystytään analysoimaan vesistöä. Tietoja vaihdetaan kansainvälisessä oppilaitosten Globe-verkostossa, johon lukio kuuluu. Järven rannalla on lintutorni, joka toimii myös linja-auton odotuskatoksena. Osa talon energiasta saadaan katolle asennettavista aurinkopaneeleista.

Tervetuloa oppimaan Virta -kampukselle!