Virta-kampus

Tilat ja niiden vuokraus ulkopuolisille

Lempäälän lukion ja Tredun Lempäälän toimipisteen yhteinen koulutuskeskus VIRTA valmistui elokuussa 2018. Rakennuksessa toimii lisäksi Pirkan opisto. Myös Lempäälän kunnanvaltuusto kokoontuu Virta-salissa.

Tilat ovat myös ulkopuolisten käytössä. Seurojen on mahdollista varata käyttövuoroja Virta-kampuksen liikuntasaliin sekä kuntosaliin niinä aikoina jolloin tiloja ei tarvita oppilaitoksen omassa käytössä. Liikuntatilojen vuokraaminen tapahtuu Lempäälän kunnan varausjärjestelmän kautta. Muita Virta-Kampuksella olevia vuokrattavia tiloja ovat esimerkiksi rakennuksen suuri kokoontumisaula, monitoimisali ja luokat. Kampuksen muiden kuin liikuntatilojen vuokraaminen tapahtuu Tredun tilavuokrauksen kautta.

Tarjoilujen tilaus Susanna Leppäsen (puh. 050 324 9038, s-posti susanna.leppanen@iss.fi) kautta.

Kaksoistutkinto, kursseja toisesta oppilaitoksesta

Lukio- ja ammatillinen koulutus ovat kampuksella saman katon alla. Kampukselle tulee viiden vuoden sisällä yli 400 lukiolaista ja noin 300 Tredun opiskelijaa.

Lukioon otetaan kevään opiskelijavalinnassa 140 uutta opiskelijaa. Keskiarvoraja on 7,4.

Tredussa voi opiskella liiketaloutta, sosiaali- ja terveysalaa, kasvatus- ja ohjausalaa, käsi- ja taideteollisuutta, matkailua, turvallisuusalaa sekä kiinteistöalaa, ks. Tredun opiskelijavalinta. Kampuksella on myös mahdollista suorittaa kaksoistutkinto (ylioppilas- ja ammatillinen tutkinto kolmessa vuodessa). Ammattiopisto sopii opiskelijoille, jotka haluavat käytännönläheisiin töihin nopeasti. Jo ensimmäisenä opiskeluvuonna on työssäoppimisjakso työpaikalla.

Kampus Natura 2000 suojeluohjelmaan kuuluvan lintujärven rannalla

Lukion opetussuunnitelmassa huomioidaan rakennuksen hieno sijainti Ahtilalanjärven rannalla. Koulun katolla toimii sääasema ja järvellä tutkimuslautta, jonka avulla pystytään analysoimaan vesistöä. Tietoja vaihdetaan kansainvälisessä oppilaitosten Globe-verkostossa, johon lukio kuuluu. Järven rannalla on lintutorni, joka toimii myös linja-auton odotuskatoksena. Osa talon energiasta saadaan katolle asennettavista aurinkopaneeleista.

Tervetuloa oppimaan Virta -kampukselle!