Hae opiskelijaksi

Lukion esittelyilta 9. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen ma 13.1.2020

Kahvia tarjolla kello 17.30 alkaen 

Toiminnan esittely ja taloon tutustuminen kello 18.00 alkaen

 

Tervetuloa!

kuva: Markus Perko Studio Monsteriluola

Tervetuloa Lempäälän lukioon!

Lempäälän lukio sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä virtaavan veden äärellä ja Suomen parhaisiin lintujärviin lukeutuvan Ahtialanjärven rannalla. Virta-Kampus pitää sisällään lukion lisäksi myös Tredun Lempäälän toimipisteen. Yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden kaksoistutkinnon ja ns. kampus-kurssien suorittamisen samoissa tiloissa. Sijaintimme Lempäälän uudistuvan kuntakeskustan tuntumassa takaa opiskelijalle nopeat ja monipuoliset kulkuyhteydet Lempäälästä ja lähikunnista. Luonnonläheisyys, kannustava ilmapiiri sekä opiskelun ja rentoutumisen yhdistävät tilat antavat ainukertaiset kehykset opintopolullesi.

Uudet oppimismenetelmät, uusi teknologia

Virta-kampuksen suunnittelussa on otettu huomioon uudenaikaiset oppimismenetelmät. Rakennuksessa on paljon muunneltavia opetustiloja, paikkoja ryhmä- ja teematyöskentelyyn sekä upeat aineluokat, laboratoriot, studio ja kuntosali mm. luonnontieteiden, taideaineiden ja liikunnan opetukseen.

Koulun tieto- ja mediatekninen varustelu on huippuluokkaa. Opiskelijat saavat heti opintojensa alussa henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen ja teknisen tuen käyttöönsä. Se mahdollistaa opetuksen, oppimisen, kurssikokeiden ja sähköisten ylioppilaskirjoitusten järjestämisen ilman ongelmia. Tietotekniikka tukee uusia oppimiskäytäntöjä, mm. käänteisen opetuksen sekä yksilöllisen-, tutkivan- ja yhteisöllisen oppimisen toteuttamista. Lempäälän lukio on edelläkävijöitä ilmiöpohjaisessa opiskelussa.

Luonnollista oppimista

LeLun kurssitarjonta on monipuolinen ja laaja. Voit erikoistua mielenkiintosi mukaan itsesi ilmaisemiseen kuvataiteen, musiikin, liikunnan ja ilmaisutaidon kursseilla. Luonnontieteiden opetus on huippuluokkaa, ja se on taannut hyvät jatko-opintomahdollisuudet mm. teknisellä ja lääketieteellisellä alalla. Reaaliaineiden kursseilla voit kehittää itsetuntemustasi ja vaikutusmahdollisuuksiasi sekä hankkia arvokasta yleissivistystä. Kielitarjonta on monipuolista, meillä voit opiskella englannin, ruotsin, saksan, ranskan ja venäjän lisäksi italian sekä espanjan turistikurssit.

Koulumme kohdistaa katseensa globalisoituvaan maailmaan ja Globe-kouluna pyrimme valmistamaan opiskelijoitamme yhä laajemmin tulevaisuuden haasteisiin muun muassa erilaisten kehityshankkeiden ja projektien kautta. Teemme runsaasti opintoretkiä, jotka suuntautuvat sekä kotimaahan että ulkomaille. Opiskelijoilla on myös ESN-projektin (European School Network) puitteissa matala kynnys lähteä tutustumaan muihin kulttuureihin niin yksin kuin kavereiden kanssa. Monipuoliset kielivalintamahdollisuudet ovat tässä apuna.

Yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä

Lempäälän lukiossa koetaan tärkeäksi ylläpitää hyvää yhteishenkeä sekä arvostaa jokaista yksilönä. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden tukena toimivat aktiiviset tutorit-opiskelijat, jotka auttavat kaikissa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa ja järjestävät erilaisia tapahtumia ykkösille. Myös koulun opiskelijakunnalla on tapahtumien järjestäjänä ja organisaattorina tärkeä rooli yhteisöllisyyden luomisessa. Lelulaiset toteuttavat monia yrittämiseen, luonnonsuojeluun, liikuntaan ja hyväntekeväisyyteen liittyviä tempauksia ja projekteja. Lelulaisten osaaminen on kovassa huudossa ja tuo hyötyä lähiympäristön toimijoille.

Kuinka haet

Osallistu yhteishakuun osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishakuaika on  18.2.–10.3.2020. Muista hakiessasi, että hakutoivejärjestys on sitova.

Lempäälän lukioon hakevat opiskelijat täyttävät sähköisen ainevalintakortin maaliskuun loppuun mennessä. Ainevalintojen teossa auttaa opiskelijan oma oppilaanohjaaja. Pohdi erityisesti, mitä vieraita kieliä haluat opiskella, valitsetko pitkän vai lyhyen matematiikan ja luetko fysiikkaa tai kemiaa enemmän kuin yhden pakollisen kurssin.

Lempäälän lukion 1. vuosikurssille otetaan 140 opiskelijaa. Keskiarvorajaksi kevään 2019 yhteishaussa muodostui 7,42. Lopullisen opiskelijavalinnan suorittaa lukion rehtori.
 

Hakuopas 2019

Pikalinkit

PDF-tiedostoLeLun kurssiopas 2019-20.pdf (702 kB)
Täältä näet lukiokurssien kuvaukset.
PDF-tiedostoOpintojen suunnittelukortti 2019-20.pdf (181 kB)
Hyödynnä tätä suunnitellessasi 1. vuoden lukio-opintojasi.

Seuraa Lelua somessa!

FacebookTwitter
InstagramYouTube