Hae opiskelijaksi

Näin haet meille

Osallistu yhteishakuun osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishakuaika on  22.2. - 22.3. 2022. Muista hakiessasi, että hakutoivejärjestys on sitova.

Lempäälän lukioon hakevat opiskelijat täyttävät sähköisen ainevalintakortin aikavälillä 14.3.-1.4. Ainevalintojen teossa auttaa opiskelijan oma oppilaanohjaaja. Pohdi erityisesti, mitä vieraita kieliä haluat opiskella, valitsetko pitkän vai lyhyen matematiikan ja luetko fysiikkaa tai kemiaa enemmän kuin yhden pakollisen kurssin.

Lempäälän lukion 1. vuosikurssille otetaan 140 opiskelijaa. Keskiarvorajaksi kevään 2021 yhteishaussa muodostui 7,92. Lopullisen opiskelijavalinnan suorittaa lukion rehtori.

Lempäälän lukion sähköinen ainevalintakortti 9. luokkalaisille

9. luokkalainen, mikäli haet kevään 2022 yhteishaussa Lempäälän lukion opiskelijaksi, niin täytä Lempäälän lukion sähköinen ainevalintakortti 1.4.2022 mennessä. Saat apua omalta oppilaanohjaajaltasi. Ainevalintakortissa sinulta kysytään, mitä haluat lukiossa ensimmäisenä vuonna opiskella kaikille pakollisten 1. vuoden opintojen lisäksi.  Ainevalintakortin täyttämisen jälkeen saat sähköpostilla koosteen omista valinnoistasi. 

Ensimmäisenä vuonna opiskelet noin 60-66 opintopistettä eri opintojaksoilla (kursseilla). Voit suunnitella valintojasi tarkemmin tämän suunnittelulomakkeen kanssa. Lempäälän lukion opintojaksojen valintaoppaasta näet tietoja eri opintojaksojen sisällöistä. 

Lempäälän lukion esittelyilta 9. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen pidettiin verkkolähetyksenä tiistaina 18.1.2022 kello 18.

Voit katsoa esittelyillan tallenteen tästä.

Tervetuloa LeLuun!

Tervetuloa 

Lempäälän lukioon!

Lempäälän lukio sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä virtaavan veden äärellä ja Suomen parhaisiin lintujärviin lukeutuvan Ahtialanjärven rannalla. Virta-Kampus pitää sisällään lukion lisäksi myös Tredun Lempäälän toimipisteen. Yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden kaksoistutkinnon ja ns. kampus-kurssien suorittamisen samoissa tiloissa. Sijaintimme Lempäälän uudistuvan kuntakeskustan tuntumassa takaa opiskelijalle nopeat ja monipuoliset kulkuyhteydet Lempäälästä ja lähikunnista. Luonnonläheisyys, kannustava ilmapiiri sekä opiskelun ja rentoutumisen yhdistävät tilat antavat ainukertaiset kehykset opintopolullesi.

Uudet oppimismenetelmät, uusi teknologia

Virta-kampuksen suunnittelussa on otettu huomioon uudenaikaiset oppimismenetelmät. Rakennuksessa on paljon muunneltavia opetustiloja, paikkoja ryhmä- ja teematyöskentelyyn sekä upeat aineluokat, laboratoriot, studio ja kuntosali mm. luonnontieteiden, taideaineiden ja liikunnan opetukseen.

Koulun tieto- ja mediatekninen varustelu on huippuluokkaa. Opiskelijat saavat heti opintojensa alussa henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen ja teknisen tuen käyttöönsä. Se mahdollistaa opetuksen, oppimisen, kurssikokeiden ja sähköisten ylioppilaskirjoitusten järjestämisen ilman ongelmia. Tietotekniikka tukee uusia oppimiskäytäntöjä, mm. käänteisen opetuksen sekä yksilöllisen-, tutkivan- ja yhteisöllisen oppimisen toteuttamista. Lempäälän lukio on edelläkävijöitä ilmiöpohjaisessa opiskelussa.

Luonnollista oppimista

LeLun kurssitarjonta on monipuolinen ja laaja. Voit erikoistua mielenkiintosi mukaan itsesi ilmaisemiseen kuvataiteen, musiikin, liikunnan ja ilmaisutaidon kursseilla. Luonnontieteiden opetus on huippuluokkaa, ja se on taannut hyvät jatko-opintomahdollisuudet mm. teknisellä ja lääketieteellisellä alalla. Reaaliaineiden kursseilla voit kehittää itsetuntemustasi ja vaikutusmahdollisuuksiasi sekä hankkia arvokasta yleissivistystä. Kielitarjonta on monipuolista, meillä voit opiskella englannin, ruotsin, saksan, ranskan ja venäjän lisäksi italian sekä espanjan turistikurssit.

Koulumme kohdistaa katseensa globalisoituvaan maailmaan ja Globe-kouluna pyrimme valmistamaan opiskelijoitamme yhä laajemmin tulevaisuuden haasteisiin muun muassa erilaisten kehityshankkeiden ja projektien kautta. Teemme runsaasti opintoretkiä, jotka suuntautuvat sekä kotimaahan että ulkomaille. Opiskelijoilla on myös ESN-projektin (European School Network) puitteissa matala kynnys lähteä tutustumaan muihin kulttuureihin niin yksin kuin kavereiden kanssa. Monipuoliset kielivalintamahdollisuudet ovat tässä apuna.

Yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä

Lempäälän lukiossa koetaan tärkeäksi ylläpitää hyvää yhteishenkeä sekä arvostaa jokaista yksilönä. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden tukena toimivat aktiiviset tutorit-opiskelijat, jotka auttavat kaikissa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa ja järjestävät erilaisia tapahtumia ykkösille. Myös koulun opiskelijakunnalla on tapahtumien järjestäjänä ja organisaattorina tärkeä rooli yhteisöllisyyden luomisessa. Lelulaiset toteuttavat monia yrittämiseen, luonnonsuojeluun, liikuntaan ja hyväntekeväisyyteen liittyviä tempauksia ja projekteja. Lelulaisten osaaminen on kovassa huudossa ja tuo hyötyä lähiympäristön toimijoille.

Pikalinkit

Hakuopas 202⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠2

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Seuraa Lelua somessa!