Työnhaun maailmaan valmentava Get-A-Job -peli julkaistiin Virta-kampuksella 5.9.2019

31.10.2019

Toisen asteen opiskelijoille tarkoitettu Get-A-Job -mobiilipeli pyrkii antamaan vinkkejä työnhakuun ja madaltamaan kynnystä lähteä liikkeelle. Peliä on ollut suunnittelemassa ja tekemässä pelinkehittäjä ja muutosvalmentaja Marja Viluksela (Ajatuspari), ryhmä Lempäälän lukion opiskelijoita ja paikallisia yrittäjiä. Pelin julkaisutilaisuus järjestettiin 5.9.2019 Virta-kampuksella. 

Nuorten työnhaku on siirtynyt entistä enemmän verkkoon. Työnhaussa on vaikeampaa erottautua, koska entistä suurempi osa työn tarjoajista pistää vuokratyöfirman asialle. Toisaalta entistä useammalla nuorelle työnhaku voi tuntua lähtökohtaisesti liian haasteelliselta.

Get-A-Job -peli pyrkii vastaamaan näihin haasteisiin. “Peli vastaa erilaisiin työelämässä vastaan tuleviin kysymyksiin ja ongelmiin kuten, kuinka tietyissä tilanteissa tulisi toimia. Se antaa siis kattavan sekä selkeän kuvan työmarkkinoista ja siellä toimimisesta” kertoo abiturientti Mikael Korkeakoski.

Pelin kehittämisprosessissa mukana ollut abiturientti Lauri Kankkonen puolestaan korostaa sitä, kuinka pelistä voi olla apua nuorille esimerkiksi siinä, miten työnantajiin kannattaa ottaa yhteyttä, kuinka heille kannattaa esittäytyä ja mitä kertoa itsestään haastattelussa.

Get-A-Job -peli ladataan puhelimeen Action Track-sovelluksen avulla. Ohjeistus pelin lataamiseen löytyy opiskelijoille lähetetystä Wilmaviestistä.