Koipitaipaleen aarteet

Lempäälän lukion opiskelijat ja 3DBear ovat yhdessä kehittäneet lisättyä todellisuutta ja sosiaalista mediaa hyödyntävän ulkoilmapelin ”Koipitaipaleen aarteet”.

Peli on osa Opetushallituksen rahoittamaa hanketta, jonka tarkoitus on uudella tavalla inspiroida Lempäälän kuntalaisia, koululaisia sekä muita vierailijoita tutustumaan luontoon ja suojelualueisiin.

Pelipaikkana on Koipitaipaleen luonnonsuojelualue ja Kirskaanniemi. Alueelle merkityn reitin varrella suoritetaan erilaisia lisätyn todellisuuden haasteita 3DBearin sovelluksen avulla. Sovellus ladataan omaan älylaitteeseen sovelluskaupasta. Sovellus on käyttäjälle ilmainen. Osa haasteista on sijoitettu määrättyihin paikkoihin metsään merkityn polun varrelle, ja osan voi tehdä valinnaisella paikalla pitkin reittiä. Jokaisen haasteen lopussa otetaan valokuva, jonka voi julkaista sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella: #koipitaipaleenaarteet, sekä kunkin haasteen omalla hashtagilla.  

Peli on myös oivallinen tilaisuus kouluille ja luokille päästä tutustumaan luonnon moninaisuuteen hiukan erilaisella tavalla. Tämän takia jokainen haaste on pedagogisesti suunniteltu ja linkitetty opetussuunnitelman tavoitteisiin. Haasteet, pelin säännöt ja reitti sekä sovelluksen käyttöohjeet ovat ladattavissa verkkosivulta vps.virtuaalikoulu.org/koipitaipale .

Tervetuloa pelaamaan Koipitaipaleen aarteet -peliä!

Lisätietoja
Mika Setälä
puh. 050 3597 297
mika.setala@lempaala.fi

Lempäälän matkailu – Visit Lempäälä
puh. 050 3839 068
matkailu@lempaala.fi